skip to Main Content

El Showcase de Pilots de Ficció és una aposta per donar visibilitat i projecció al talent emergent en el camp de les sèries i les webseries.

Bases Generals de Participació Showcase Pilots de ficció 2018

FORMULARI SHOWCASE

El Showcase de Pilots de Ficció és una aposta per donar visibilitat i projecció al talent emergent en el camp de les sèries i les webseries.

Després de l’èxit de les 4 edicions anteriors, organitzades pel Festival Zoom de Televisió i la revista Serielizados, la cinquena edició comptarà amb una incorporació: el Festival de Cinema de Màlaga, amb el seu festival Screen TV.

La 5a edició del Showcase tindrà tres seus i organitzadors: Barcelona (Serielizados Fest), Màlaga (Screen TV) i Igualada (Zoom Festival). L’esperit es mantindrà amb la selecció dels projectes més interessants de la ficció televisiva emergent.

Una selecció de pilots de sèries i webseries finalistes seran projectats al Serielizados Fest i en el Screen TV. Es donaran dos premis (amb aportacions en metàl·lic); un, atorgat per un jurat de professionals de l’audiovisual, i l’altre, atorgat per les votacions del públic a Màlaga i Barcelona.

Els dos guanyadors seran anunciats a la Gala de Cloenda del Festival Zoom, a Igualada. I seran projectats també al festival.

Una de les innovacions del Showcase de Pilots de Ficció és que els creadors de les sèries finalistes tenen l’oportunitat de conversar 10 minuts amb cada membre del jurat professional per rebre feedback. La sessió del ‘Meet the Expert’ s’organitzarà aquest any dins del marc del Serielizados Fest (Barcelona).

A més, per complementar l’esperit formatiu i de projecció de jove talent s’organitza una Masterclass amb un professional rellevant de l’audiovisual.

Condicions Generals

Per participar en el Cinquè Showcase de Pilots de Ficció, els pilots hauran de complir els següents requisits:

 • S’accepten projectes rodats a Espanya o de residents espanyols, gravats en qualsevol llengua oficial de l’Estat.
 • Per capítol pilot s’entén el ‘capítol teaser’ o primer capítol de la sèrie o webserie.
 • Els pilots amb més d’una temporada rodada no poden ser considerats per a la selecció.
 • En cas que l’idioma original no sigui ni català ni castellà, el pilot ha d’incloure subtítols en qualsevol d’aquests dos idiomes.
 • La durada màxima no podrà ser major a 35 minuts.
 • S’accepten pilots emesos en televisions locals o Internet.
 • No seran admesos pilots produïts per una televisió estatal i / o autonòmica.
 • No seran admesos pilots, que en el moment de la presentació al Showcase, tinguin contracte d’emissió per televisió en una televisió estatal i / o autonòmica.
 • Podran concórrer escoles de cinema, universitats, persones físiques i jurídiques que acreditin l’autoria de l’obra presentada.
 • Els pilots seleccionats en el Showcase de Pilots de Ficció autoritzen a les entitats que l’organitzen la utilització d’un fragment o diversos fragments de la seva obra per a la seva difusió com a material informatiu a qualsevol mitjà de comunicació. Que mai pot representar més d’un 10% de l’obra.

Termini de presentació i Inscripció

 • S’acceptaran pilots fins a les 23:59 del 22 de juliol de 2018.
 • L’organització es reserva el dret a ampliar el termini de presentació.
 • La inscripció es pot formalitzar a través del portal Festhome, en aquesta direcció, i té un cost de 10 €.

Documentació si el pilot ha estat seleccionat

 • L’organització avisarà a principis de setembre els participants que hagin estat seleccionats per participar en el Showcase a través de la persona de contacte que figuri en Festhome.
 • Els pilots seleccionats hauran de proporcionar un cartell de la sèrie i un arxiu de vídeo en FULL HD en format mov i codificat en H264.
 • Els pilots seleccionats es projectaran en l’apartat del Showcase al Serielizados Fest (Barcelona – finals de setembre) i al Screen TV (Màlaga – principis d’octubre). Els dos guanyadors seran projectats també al Zoom Festival (Igualada-finals de Novembre).

Premis

 • Hi haurà dos premis en metàl·lic, que seran anunciats i lliurats a la gala de Cloenda del Zoom Festival a Igualada: el premi del jurat i el premi del públic.
 • El premi del jurat, valorat en 600 €, serà decidit per un jurat format per professionals de l’audiovisual i la decisió serà inapel·lable
 • El premi del públic serà per al pilot que obtingui més nombre de vots de l’audiència que assisteixi als actes del Showcase de Pilots de Ficció dins el Serielizados Fest (a Barcelona) i del Screen TV (a Màlaga).
 • Els dos pilots guanyadors podran formar part del programa Tube d’Assaig de la cadena de Barcelona, betevé si ho desitgen.
 • Els premis podran declarar-se ex aequo amb divisió econòmica. I en cap cas els premis podran declarar-se deserts.

Selecció i jurat

La selecció anirà a càrrec dels organitzadors i la decisió és inapel·lable.

El Jurat estarà format per professionals de l’audiovisual com ara guionistes, productors, televisions i crítics. En anteriors edicions el jurat ha estat format per Agustín Alonso (Playz), Susana Ferreres (Movistar +), Maite Pisonero (TVE), Joan Sala (Filmin), Bernat Elias (Mediapro), Paco Escribano (Minoria Absoluta), Conxa Orea (TV3) i guionistes com Roger Coma, Marc Crehuet o Pablo Lara.

Observacions

 • Es pot presentar un projecte ‘work in progress’ si està molt avançat el muntatge i es té la certesa que s’enviarà la versió definitiva del capítol als organitzadors del Showcase l’última setmana d’agost de 2018. (S’ha de notificar a la plataforma que la versió és un ‘work in progress’).
 • Els premis de la categoria a concurs no podran, en cap cas, declarar-se deserts.
 • Els participants seleccionats tindran l’oportunitat de conversar personalment 10 minuts amb cada membre del jurat, a la secció ‘Meet the Expert’ dins el Serielizados Fest a Barcelona, per fomentar el networking i les possibles sinergies.
 • L’organització es reserva el dret de seleccionar algun dels pilots presentats i no finalistes, per participar en el ‘Meet the Expert’.
 • Tots els pilots inscrits tenen dues places reservades a la Masterclass del Showcase de Pilotos de Ficció.
 • Els premis es donaran a conèixer durant la Gala de Cloenda del Festival Zoom.

Disposicions addicionals

Aquestes bases de participació podran ser complimentades amb anterioritat a la data d’inici del Showcase i prèvia comunicació a les parts interessades amb tants annexes com l’organització cregui oportú.

La inscripció d’un pilot al Showcase suposa l’acceptació i compliment de les presents bases de participació i les seves possibles annexos.

Una iniciativa ideada per la revista Serielizados i organitzada pel Festival de televisió Zoom d’Igualada, el Screen TV del Festival de Cinema de Màlaga i Serielizados Fest, el Festival Internacional de Sèries de Barcelona.

Per a qualsevol dubte: showcase@serielizados.com

Formulari d’inscripció Showcase

INSCRIPCIONS TANCADES

Termini de presentació i Inscripció.

S’acceptaran pilots fins a les 23:59 del 31 de juliol de 2018.
L’organització es reserva el dret a ampliar el termini de presentació.
La inscripció es pot formalitzar a través del portal Festhome, en aquesta direcció, i té un cost de 10 €.

Back To Top
×Close search
Cercar