skip to Main Content

Jurat Zoom 2018

El jurat oficial del Festival Zoom, format per 4 membres, atorga els premis a la Millor Pel·lícula, Millor Direcció, Millor Guió i Millor Interpretació dels films que competeixen en la secció oficial del certamen.

El Jurat Vell del Zoom, format per 3 membres, atorga un premi a  la Millor Pel·lícula.

El Jurat Jove, format per un president i 12 alumnes, escull la millor pel·lícula de la secció oficial.

Jaume Santacana

Membre del Jurat Vell
Director de televisió i productor executiu. Llicenciat en Història de l’Art, l’any 1968 inicia la seva carrera a Ràdio Televisió de Bèlgica realitzant programes infantils i d’entreteniment. Participa com ajudant de direcció en pel·lícules dirigides per Imanol Uribe, Pedro Masó o Bigas Luna. Viu els inicis de TV3 i el Canal 33 com a realitzador de més de 200 programes i, des del 1986, com a director de programació. És productor executiu de ficcions per a la televisió com La Lola, El tránsfuga o Fals culpable.

Anna Maria Bofarull

Membre del Jurat Jove
Guionista, directora i productora. És antiga alumna del Berlinale Talents i Sources 2. El 2007 va crear la seva productora KaBoGa Creacions audiovisuals, centrada en el cinema d’autor. Els seus documentals Notes al Peu i Hammada han estat premiats i projectats en festivals internacionals com Montréal o Sao Paulo. El seu primer llargmetratge de ficció, Sonata per a violoncel (2015) ha estat projectat i premiat a més de 20 festivals internacionals. Ha escrit i dirigit la pel·lícula Barcelona 1714, una història èpica basada en el setge i l’assalt final a la ciutat l’11 de setembre de 1714.

Xavier Molinas

Membre del Jurat Vell
Llicenciat en Economia, comença la carrera com a periodista financer l’any 1983 a TV3. Ha estat director d’esports de Televisió de Catalunya, on també ha dirigit el departament de diversificació i màrqueting de la Corporació catalana. A inici dels anys 2000, va ser director d’Audiovisual Sport, gestora dels drets audiovisuals dels clubs de futbol. Actualment és propietari de Mainera TV, empresa especialitzada en robotització de retransmissions i gravacions multicàmera.

Carlota Canal

Membre del Jurat Vell
Llicenciada en Filologia Romànica, especialització en francès, per la Universitat de Barcelona. Aficionada al cinema, va passar bona part de la seva adolescència entre Dakar i París on va completar els seus estudis preuniversitaris. Ha estat Catedràtica de llengua francesa de l'institut Joan Bosco de Barcelona fins a l'any 2010, moment en què es va jubilar com a professora d´educació secundaria.

Àgata Roca

Membre del Jurat Oficial
Diplomada en Interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona (1990), forma part de la companyia T de Teatre des dels inicis, i des d’aleshores ha participat a tots els espectacles que han dirigit els directors Pau Miró, Javier Daulte, Ciro Zorzoli, Alfredo Sanzol i Julio Manrique, entre d’altres. Ha protagonitzat papers en les sèries de televisióJet Lag, La sagrada família,Ventdelplà, Laura, Sitges o Estació d’Enllaç, i ha format part de les pel·lícules per a televisió Vida Privada i Mentides, ambdues dirigides per Sílvia Munt.

Agustí Villaronga

Membre del Jurat Oficial
Villaronga inicia la seva carrera l’any 1985 amb el llargmetratge Tras el Cristal. Ha dirigit, entre d'altres produccions, El niño de la luna (1988) o El mar (2000). L'any 2010 guanya nou premis Goya i tretze premis Gaudí, així com el Premi Nacional de Cinematografia, amb la pel·lícula Pa negre. La seva primera incursió al món de la televisió arriba el 2013 amb la minisèrie Carta a Eva. L'any 2017 va estrenar la seva última producció, Incerta glòria, i actualment es troba preprant l'estrena de Born a King.

Carme Basté

Membre del Jurat Oficial
Periodista. Actualment és vicedegana d’Empresa i Innovació a la Facultat Blanquerna de Comunicació i Relacions Internacionals de la Universitat Ramon Llull, així com codirectora del Màster en Programes de Televisió d’Entreteniment Blanquerna-Gestmusic. Basté ha desenvolupat bona part de la seva carrera a TV3, on ha estat Directora de Programes i Subdirectora del canal, càrrecs que va desenvolupar entre el 2004 i el 2008. El mateix any va ser nomenada directora executiva de La Marató de TV3, programa que havia dirigit durant sis edicions, del 1996 al 2001.

Pep Armengol

Membre del Jurat Oficial
Director de càsting des de 1988, ha treballat en la direcció de càsting de més de 200 projectes de cinema i televisió. Ha col·laborat amb directors internacionals com Woody Allen o Cédric Klapisch, i nacionals com Ventura Pons o Sílvia Quer. Ha coproduït el telefilm per a Televisió de Catalunya Més que un curt o la pel·lícula Les nenes no haurien de jugar a futbol. Autor del llibre Càsting: del actor al personaje, Armengol ha estat membre de la junta de l’Acadèmia del Cinema Català fins al 2017.

VÍCTOR SALA + ALBERT MARTÍNEZ

Membre del Jurat Oficial - Serializados

Tots dos són co-fundadors de la revista en línia Serielizados i codirigeixen el Festival Internacional de Sèries de Barcelona, el Serielizados Fest, a més a més de ser programadors del Showcase de Pilots de Ficció, el projecte conjunt de Serielizados, l’Screen TV de Màlaga i el Zoom Festival d’Igualada. Víctor Sala Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra. Màster en Guió i Producció de Cine i TV a Blanquerna - Universitat Ramon Llull. Albert Martínez Graduat en Periodisme per la Blanquerna - Universitat Ramon Llull. Codirector del programa Tube d’Assaig de Betevé. Crític i encarregat de la secció de sèries del Time Out Barcelona i del programa Serioses d’iCat FM.

Premis Zoom 2018

Els projectes nominats seran publicats durant el mes d’octubre i els guanyadors es faran públics durant la Gala de Lliurament de Premis del Festival Zoom que tindrà lloc el proper dia 24 de novembre de 2018.

Premis del Jurat Oficial

Millor Pel·lícula, Millor Direcció, Millor Guió i Millor Interpretació

Le temps des égarés: Millor Pel·lícula

Attila Szász per Örök tél: Millor Direcció

Max Eipp i Mark Monheim per Alles Isy: Millor Guió

Claudia Tagbo per Le temps des égarés: Millor Interpretació

Premi D.O Catalunya

Millor Pel·lícula Catalana

La dona del segle: Premi DO a la Millor Pel·lícula catalana

Premis ZOOM de Formats TV

Millor Format consolidat, Millor Nou Format, Millor Conducció de programa

Laura Rosel: Millor Conducció de programa

Polònia: Millor Format consolidat

La Resistencia: Millor Nou Format

Premis d’Honor ZOOM

Premis a una trajectòria

Mercedes Milà: Premi d’Honor

Canal ARTE: Premi d’Honor

Cuéntame cómo pasó: Premi Servissimó Tu ets la Tele

Premi Auguri Sita Murt

Premi nou talent de joves actrius en el món audiovisual

Candela Serrat: Premi Auguri Sita Murt

Premis Showcase de Pilots de Ficció

Premi del Jurat, Premi del Públic

La Libertaria: Premi del Públic al Millor Pilot de Ficció

Yo no soy esa: Premi del Jurat al Millor Pilot de Ficció

Back To Top
×Close search
Cercar