skip to Main Content

Jurat Zoom 2019

El Jurat d'Entreteniment i Informatius atorga el Premi al Millor Programa d'Entreteniment i al Millor programa Informatiu de la Secció Oficial del Zoom Festival.

El Jurat de Ficció és l'encarregat d'escollir el projecte guanyador del Premi a la Millor Ficció de la Secció Oficial del Zoom Festival.

Aquest jurat escull els projectes guanyadors de la Secció Oficial en les categories de Millor Programa Esportiu i Millor Programa Cultural & Divulgatiu.

Laura Àlvarez Soler

Llicenciada en periodisme, la Laura Àlvarez va començar la seva carrera en el camp de l’audiovisual fa dotze anys. Durant aquest temps ha tocat moltes tecles, tot i que majoritàriament s’ha centrat en la creació de continguts per a la televisió. La seva evolució com a periodista i creadora de continguts audiovisuals ha estat sempre lligada a un interès per explicar històries de rellevància en el camp dels drets socials, així com a una inquietud creixent per sobrepassar els límits que marca la producció televisiva convencional. Tot plegat, sumat a una vocació autodidacta i a una passió pel cinema d’autor, ha fet que la Laura Alvarez hagi començat a desenvolupar-se com una creadora i directora que percep el món de l’audiovisual com una eina fonamental de transformació social. El film City for sale (Bausan Films, 2018) és el seu primer llargmetratge documental. Es va estrenar al Festival de Málaga (2019) i al DocsBarcelona (2019).

Marisa de Dios Muñoz

Marisa de Dios Muñoz, nascuda a Barcelona l’any 1976, és llicenciada en Periodisme per l'UAB i treballa a El Periódico de Catalunya des del 1998 com a redactora de la secció de televisió i de la revista de televisió Teletodo.

Txell Llorens

Guionista i periodista, tot i que alguna vegada també ha fet alguna ajudantia de producció de cinema. Com a periodista ha treballat a premsa, ràdio i televisió; i com a guionista ha treballat en ficció i a la sèrie documental Examen de conciencia. També ha escrit guions de ràdio per al programa Crims de Catalunya Ràdio.

Alexandre Bas Abril

CEO i cofundador de la productora NewCo Audiovisual, empresa dedicada a la producció audiovisual de productes de ficció, entreteniment i cinema. Durant 19 anys, ha format part de l’equip de Diagonal TV, liderant el departament de projecte i fent tasques de producció executiva en diferents sèries. Des dels inicis de 2018, està dedicat a aquest nou projecte personal que és NewCo.

Enric Cambray

Director creatiu adjunt de la productora El Terrat; el 2017 es va incorporar a la productora assumint la direcció creativa de diversos projectes com ara les últimes tres edicions del Festival Singlot de comèdia i humor, els X Premis Gaudí o l’edició 33 dels premis Goya. Recentment s'ha encarregat de la producció executiva de la sèrie Drama, que es presentarà al Festival Zoom d'enguany. Actualment està immers en la direcció executiva del format internacional Taboo per a TV3 i en la direcció de la 34a edició dels Goya.

Inés Álvarez

Llicenciada en Ciències de la Informació, és redactora d’El Periódico de Catalunya des de fa més de trenta anys i pertany a la secció de televisió des de l'any 2008, a la qual escriu sobre programes i sèries i entrevista personatges de l'actualitat televisiva.

Montserrat Alcoverro

Actriu de teatre, cine i televisió; coneguda especialment pel seu paper de Maise Sendra a la sèrie televisiva El cor de la ciutat produïda per TVC, i pel d’Úrsula Dicenta a Acacias 38, produïda per TVE. És membre de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya, de l'Acadèmia del Cinema Català, de l'Associació de Dones Cineastes i de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya, entre d'altres.

Lluís Maria Güell Guix

L’any 1965 va ser director-realitzador a TVE de tot tipus de programes (sobretot ficció). El 1983 va dirigir la primera emissió de TV3 i en va ser director de programes. Ha dirigit sèries com ara Locos por la tele, La Señora (TVE), La Granja, Oh! Espanya o Vendelplà (TV3), entre d’altres. Ha dirigit cinema per a televisió: L’Enígma Verdaguer, Habitacions tancades (TVE, TV3), Olor de Colònia, Ermessenda o Les veus del Pamano (TV3), entre d’altres. És director del llargmetratge Nudos. Ha estat professor, entre d’altres, a la Universitat Pompeu Fabra i a la Escuela de Cine y Televisión de San Antonio de los Baños, Cuba. És membre d’honor de L’Acadèmia del Cinema Català i premi “talento” i “tesoro vivo de la televisión” per a l’Academia de Televisión d’Espanya. Ha rebut entre altres premis: Festival Zoom (Olor de colònia), Festivals de Lorca i Tudela (Nudos), dos premis al Festival de Shanghai (Les veus del Pamano) i el Latin Film Festival a Tokyo (Habitaciones cerradas).

Jaume Santacana

Jaume Santacana. Director de televisió i productor executiu. Llicenciat en història de l’art, inicia l’any 1968 la carrera a Radio Televisió de Bèlgica realitzant programes infantils i d’entreteniment. Participa com a ajudant de direcció en pel·lícules dirigides per Imanol Uribe, Pedro Masó o Bigas Luna. Viu els inicis de TV3 i Canal 33 com a realitzador de més de 200 programes i, des del 1986, com a director de programació. Director d'IB3, televisió Illes Balears. És productor executiu de ficcions per a la televisió com per exemple La Lola, El trànsfuga o Fals culpable.

Premis Zoom 2019

Aquests són els guanyadors dels Premis Zoom 2019!

Premis de la Secció Oficial

Millor Format Ficció: Rufmord (Viviane Andereggen. Alemanya. 2018. Thriller)

Menció especial: La Compagnia del Cigno (Ivan Cotorneo. Itàlia. 2019. Familiar)

Millor Format Entreteniment: Drag SOS (Osca Humphreys, Luke Proctor, H.Beney, P.Shenkin, Regne Unit, 2019. Reality)

El cielo puede esperar (Movistar #0. Raúl Navarro, Espanya, 2019. Comèdia)

Millor Format Cultural i Divulgatiu: Oh My Goig. La sèrie (Betevé. Aïda Torrent Ciutat, Espanya, 2019. Sèrie ficció)

Menció especial: Mónica y el sexo (Cuatro TV. Miguel Bosch, Anna Joven, Espanya, 2019. Sèrie-Documental)

Millor Format d’Esports: Le Ragazze Mondiali (Azzurra di Tomasso, Italia, 2019 Rai)

Menció especial: Informe Robinson (Canal #0, Espanya, 2019)

Millor Format d’Informatius: 30 minuts (TV3, Carles Solà, Espanya, 2019. Reportatges)

Premi D.O Catalunya al Millor Programa de TV Català

El Brot (RtvVilafranca i l’Odissea)

Premis d’Honor ZOOM

Premis a una trajectòria

Premi d’Honor Empresa: Canal 0 de Movistar 

Premi d’Honor a la Trajectòria: Mari Pau Huguet

Premi Auguri Sita Murt

Premi nou talent de joves actrius i comunicadores del món audiovisual

Candela Figueras

Premi dels estudiants universitaris

Premi Millor Instagramer: Pau Clavero (@hiclavero)
Premi Millor Youtuber: Luc Lorén

Premis Showcase de Pilots de Ficció

Premi del Públic: Com a casa, de Sergi Ricart i Pol Masvidal
Premi del Jurat: exaequo per Ha nacido una estrella
, de Marc González, i Nunca nos dijeron la verdad, de Rosa Blas

Back To Top
×Close search
Cercar