skip to Main Content
Arrenca La 17a Edició Del Zoom Festival

Arrenca la 17a edició del Zoom Festival

Al llarg de la setmana es projectaran més d’una trentena de pel·lícules i programes de televisió

La 17a edició del Zoom Festival ha donat el tret de sortida aquest vespre al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada amb l’estrena de la pel·lícula Èxode (2019), de Román Parrado i coproduïda per Televisió de Catalunya (TVC) i Set Màgic Audiovisual. Amb aquesta projecció, arrenca el Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya, que mostrarà al llarg de la setmana més d’una trentena de pel·lícules i programes de televisió i on cinquanta produccions competeixen per endur-se els Premis Zoom en les diverses categories.

Els directors del festival, Jordi Comellas i Anna Cervera, han donat la benvinguda al públic que ha omplert el teatre per gaudir d’aquesta primera pel·lícula del Zoom Festival.  Anna Cervera ha explicat que el Festival “es posiciona com plataforma que aposta per les produccions que no s’estrenen al cinema, sinó per a la televisió o per internet i que es consumeix des de qualsevol dispositiu electrònic”. Per la seva banda, Jordi Comellas ha destacat que “el Zoom dona valor amb la Secció Oficial a concurs i els premis Zoom, però també aposta pel descobriment del talent, la formació i la indústria”.

En representació de l’Ajuntament d’Igualada, el regidor de Promoció Cultural i Relacions Institucionals, Pere Camps, ha explicat que el Zoom Festival tindrà “un pes enorme en la candidatura perquè Igualada sigui Capital de la Cultura Catalana 2022”, i ha afegit que el Zoom és un dels festivals culturals amb més ressò internacional de la ciutat.

També ha dit unes paraules a l’acte inaugural el director de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat de Catalunya, Miquel Curanta, que ha fet una reflexió sobre els canvis del sector audiovisual, “un sector del qual la televisió pública n’era motor anys enrere” i que a dia d’avui, ha afegit, amb la la irrupció de noves plataformes, “ha donat l’oportunitat de crear contingut i fer-lo arribar a tot el món sense la necessitat de passar per la televisió convencional”. En aquest sentit, Curanta ha destacat que “tenim una finestra d’oportunitat enorme que des de la Generalitat de Catalunya intentarem impulsar”.

Els assistents a l’acte inaugural del Zoom Festival han pogut gaudir de la presència de bona part del repartiment de la pel·lícula. Els actors Marcel Borràs, Joan Amargos i Òscar Muñoz i les actrius Marta Aguilar i Roser Tàpies han presentat el film ambientat a l’Espanya de la Guerra Civil, l’any 1938, on s’explica la fugida massiva cap a França després de la derrota de l’exèrcit republicà a la batalla de l’Ebre. Enmig d’aquest context, té lloc la història d’amor del Guillem i la Maria, els protagonistes de la pel·lícula, que juntament amb l’Antoni, un soldat republicà homosexual que fuig de la repressió feixista i de l’homofòbia del mateix exèrcit roig, formen part del gairebé mig milió de persones que van fugir cap a França per esquivar la repressió franquista. Malauradament la pel·lícula no s’ha pogut veure al complet degut a problemes tècnics i l’organització ha decidit posposar la projecció a diumenge a les 19h, al Cinema Ateneu d’Igualada.

Al llarg de tota la setmana, els assistents al Zoom Festival podran veure projeccions d’arreu del món a la secció oficial, i també produccions del territori a la secció Zoom Km0. Les Zoom Class a Igualada i Barcelona s’obren a tothom qui vulgui gaudir d’una masterclass sobre formats televisius amb programes de primer nivell de les graelles televisives estatals i internacionals. Podeu consultar el programa complet a zoomfestival.org.

Back To Top
×Close search
Search