skip to Main Content

Jurat Zoom 2023

Fèlix Merino

Fèlix Merino (Lleida 1972). Llicenciat en Periodisme i CC Polítiques. Fundador de ZOOM (1997), agència especialitzada en periodisme documental. Es guanya les garrofes fent estratègies de Comunicació per la Diputació de Barcelona. I no oblida el seu compromís amb la informació via la secció de Reallity Views de la Revista Mongolia. En el sector audiovisual, ha dirigit documentals com "El Viaje de Mazin" i "La boda de Rita".

Sandra Reina

Sandra Reina és directora i ajudant de direcció a Barcelona. Va començar la seva carrera desenvolupant projectes per a productores com Inicia Films, La Lupa i About a Bicycle, i ha estat la primera ajudant de direcció en llargmetratges com 'Unicornis', d'Àlex Lora, i 'La imatge permanent', de Laura Ferrés, que es va estrenar al Festival de Cinema de Locarno. També ha estat ajudant de direcció en sis temporades de la sèrie 'Oh My Goig', la sèrie documental 'Dahaleez' per Al Jazeera i ha treballat en diversos curtmetratges i publicitat. El 2017 va ser seleccionada per al Rotterdam Lab, i el 2019 va participar al VIII Laboratori de Guió de la SGAE. El 2019, Sandra va debutar com a directora juntament amb Fran Menchón amb el curtmetratge de ficció 'Trivial', que protagonitza Macarena Gómez. El notable recorregut de la pel·lícula compta amb la seva selecció en més de 40 festivals i una desena de premis. El seu últim curtmetratge, 'El bus', va guanyar el premi al millor projecte en la convocatòria Acció Curts, de Dones Visuals, i va tenir el seu estrena mundial al Festival SXSW aquest 2023. El curtmetratge, encara en circuit de festivals, és candidat als Premis Gaudí i ha estat seleccionat en prestigiosos festivals qualificadors per als Oscar, incloent el Festival de Cinema de Màlaga, on va obtenir la Menció Especial del Jurat, l'Ull Nu i El Meteorito, on ha guanyar premis al Millor Curtmetratge, al Krakow Film Festival o al Festival de Cinema de Huesca. Actualment…

Judith Colell

Judith Colell va néixer a Barcelona el 1968. Doctora en Comunicació i Llicenciàda en Història de l’Art. Va cursar un postgrau de cinema a NYU. Ha dirigit els llargmetratges “El domini dels sentits (Col·lectiu), "Dones" (2001) premiat al Festival de Sitges Film, Lorca i Vitòria entre d'altres, '53 dies d'hivern '(2007) presentat al Festival de Cinema de Sant Sebastià, millor actriu al Festival de Tolosa i nominada 10 premis Barcelona,"Elisa K" (2010), que va guanyar el Premi especial del jurat a Sant Sebastià Film Festival, Menció especial del jurat a Nantes, premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya, nominada a 5 premis Gaudí i al Goya al millor guió adaptat entre altres premis i “15 horas” premiat al Festival de Malaga i Marseille. "Positius" (2008), "Fragments" (2003), "Radiacions" (2012) i "L'últim ball de Carmen Amaya" (2014) són les pel·lícules que ha dirigit per la televisió. Socia fundadora de CIMA (Dones cineastes). Ha estat vicepresidenta de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències d'Espanya de 2011-2015. Actualment és la Presidenta de l´Acadèmia de Cinema Català. És Vicedegana d’Empresa a Blanquerna, Universitat Ramon Llull de Barcelona.

David Àvila

Periodista. Redactor, productor i col·laborador de diferents espais televisius i radiofìònics. Ha treballat en programes com 'Arucitys' a 8tv, 'El Matí de Catalunya Ràdio' amb Mònica Terribas, 'El Suplement', 'Gravetat Zero' de Catalunya Ràdio, El Món a Rac1, Versió Estiu i a Onda Cero. Durant molts anys ha estat especialitzat en informació cultural i de la secció de Mèdia en portals especialitzats. Actualment dirigeix i presenta l'espai de temàtica LGTBIQ+ 'Ja M'entens' al web de Catalunya Ràdio.

Mariola Cubells

Periodista. Va treballar com a reportera en premsa als seus inicis i més tard es va incorporar a la televisió on va ser redactora primer i directora i creadora després de diferents formats. Va deixar la tele per cansament, va escriure el seu primer llibre, ¡Mira'm, ximple!, on explicava els budells de la (dolenta) televisió. Gràcies a aquest llibre, al qual el van seguir cinc més, vinculats al món audiovisual, es va convertir en analista de televisió, en diferents mitjans. I van arrencar les xerrades sobre els secrets televisius i la seva pròpia experiència en universitats i institucions de tota mena, tasca que no ha abandonat. El 2006 Va posar en marxa, com a Redactora Cap, el diari ADN, del grup Planeta. El 2008 es va incorporar a la Cadena Ser, al programa A viure que són dos dies, amb Montserrat Domínguez, a la secció de televisió. Des del 2102 és a La Ventana, també de La Ser, amb Carles Francino, a la secció La Finestra de la Televisió. També a la cadena Ser col·labora al programa Aquí, Catalunya, de La Ser Catalunya. Des del 2012 escriu sobre televisió al Huffington Post i col·labora habitualment a la revista Smoda, on escriu de feminisme, cultura pop i audiovisual. Porta la secció de televisió al programa El Matí de Catalunya Ràdio i col·labora també al programa de TV3, Planta Baixa. El 2015 va posar en marxa un fòrum cultural de pensament i entreteniment, a València i altres ciutats del país, sota el…

Jordi Homs

Realitzador, muntador, i productor executiu. Llicenciat en imatge i so. Va iniciar la seva carrera professional a la supervisió del copiat del senyal de RTO dels Jocs Olímpics de Barcelona '92. Del 1993 al 1997 es va incorporar a la productora La Sala desenvolupant funcions en producció i muntatge. El 1998 s'integra en el nou projecte de canals temàtics a Media Park, com a responsable de la realització en el departament de promocions. El 2005 decideix crear la seva pròpia productora, Lemure, amb l'objectiu de donar serveis de producció a agències, empreses privades i TV, produint peces documentals, com ”Bloc Operatoire”, (menció especial al Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona ), “Un dia de Glòria” al canal 33, o “El Jueves: 46 anys tocant els nassos” al Sense Ficció. També ha participat com a realitzador i muntador en programes per a televisió com: “El dia de demà” o “Mirades de l'aigua”, i ha dirigit publicitat en campanyes com “Blevit”, “Buena ruta”, o “Plataforma per la llengua”. Actualment treballa en el guió de ficció del seu primer llargmetratge.

Ferran Cera

Fundador, director y productor executiu de VISIONA TV, empresa creada fa 30 anys i dedicada a la ficció, entreteniment i documentals. Ha produït mig centenar de programes de tot tipus de gèneres i formats, pel·lícules, TV Movies, sèries i documentals premiats en diversos festivals nacionals, estatals i internacionals. Ha coproduït llargmetratges i documentals amb més de 20 països. També ha creat, fundat i dirigit les cadenes de televisió FLAIX TV i CANAL CATALÀ.

Jaume Santacana

Director de televisió i productor executiu. Llicenciat en història de l’art, inicia l’any 1968 la carrera a Radio Televisió de Bèlgica realitzant programes infantils i d’entreteniment. Participa com a ajudant de direcció en pel·lícules dirigides per Imanol Uribe, Pedro Masó o Bigas Luna. Viu els inicis de TV3 i Canal 33 com a realitzador de més de 200 programes i, des del 1986, com a director de programació. Director d'IB3, televisió de les Illes Balears. És productor executiu de ficcions per a la televisió com per exemple La Lola, El trànsfuga o Fals culpable.

Quises Arruga

Quises Arruga. Membre de l'equip fundador del Zoom Festival, va formar part de les redaccions del Diari de Barcelona i d'El Periódico de Catalunya, sent també coordinadora dels seus suplements de TV, i de la Revista Fotogramas.

Premis Zoom 2023

Els Premis Zoom 2023 es donaran a conèixer a la gala de cloenda del 21è Festival Zoom, que tindrà lloc el proper dissabte 25 de novembre a Igualada.

Premis de la Secció Oficial

Millor Format Ficció

Millor TV-Movie: Miró (Setmàgic Auiovidual, 3Cat, IB3 i À Punt)

Millor sèrie: Cites Barcelona (3Cat i Arca Audiovisual)

Millor Format Entreteniment

Quanta guerra! (3cat)

Menció especial: Això no és una cançó (3Cat i Brutal Media)

Millor Format Cultural i Divulgatiu

Il·luminats (3Cat)
Menció especial: Mapes Mentals (Incís Films i RTVE Catalunya)

Millor Format Informatiu

Don’t Come Back (RAI, ARTE, Yuzu Productions, Indyca i ARPA Films)

Millor Format d’Esports

Unzué, l’últim equip del Juancar (3Cat i A Contracorriente Films)

Premis Zoom d’Honor

José Corbacho i Nina

Premis Showcase de Pilots de Ficció

Premi del Públic-Popitas: Encontrar la calma d’Alex Ayres

Premi del Jurat-Dama: exaequo A Arte de ser (mal) pai de Porco Bravú i Trippieconte de Santa Penya

Premi Antaviana: Bruno&Co, d’Alejo Levis i Bruno Oro.

Premi D.O. Catalunya al Millor Format de Televisió català

Mapes Mentals (RTVE Catalunya i Incís Films)

Premi CIMA-Festival Zoom al Millor Format de TV per la Igualtat de Gènere

Sense ficció: Bruixes, la gran mentida (3Cat i Sàpiens)

Back To Top
×Close search
Search