skip to Main Content
Molta Presència Igualadina En Les Projeccions De La Secció Zoom Km0

Molta presència igualadina en les projeccions de la secció Zoom Km0

Els Premis Internacionals de Continguts Audiovisuals de Catalunya, que se celebraran del 23 al 25 de novembre a Igualada, continua apostant, un any més, per la formació i el descobriment del talent amb activitats complementàries que es duran a terme durant els dies que dura el certamen. Les produccions locals també tindran el seu espai amb la secció Zoom Km0, que enguany compta amb tres projeccions de collita local, que es podran veure al Cinema Ateneu entre el dimecres 23 i dissabte 26 de novembre de forma gratuïta.

La programació donarà el tret de sortida amb la projecció del documental Regreso al país del olvido, produïda per la igualadina Laura Dolz i dirigida per la seva parella Jose Ferulli. El documental, que s’estrena aquest any, s’emmarca a la ciutat de Guatemala en un context on el terratrèmol que va patir la zona l’any 1976 van fer caure Guatemala en una guerra civil. Ader, el protagonista, escapa a Califòrnia amb la seva mare i vint-i-cinc anys després es veu obligat a exiliar-se a la seva terra natal on cada dia intentarà reconstruir la seva vida al país de l’oblit. La banda sonora del documental rodat a Guatemala, Mèxic i EEUU, és interpretada per Quartet Altimira, on hi participa l’igualadí David Andujar. Regreso al país del olvido es podrà veure el dijous 23 de novembre a les 21.30h a la Sala Gran del Cinema Ateneu d’Igualada.

El divendres 24 de novembre es projectaran les dues altres creacions igualadines en format de sessió doble. A les 20.30h serà el torn d’El viatge de l’Elna, una experiència cultural dirigida per la igualadina Teresa Riba que recull les experiències durant cinc anys d’una escultura. Riba interpel·la l’espectador proposant preguntes i reflexions que el portin a expressar els seus sentiments observant l’escultura. En aquest projecte també hi participa Manel Almiñana, que viu a Igualada i ha fet el muntatge. A continuació, es projectarà el documental Sang i salsa de tomàquet, coproduïda per La Ballesta i l’igualadí Jordi Comellas, amb la col·laboració de CCMA. El documental, que s’estrena aquest any i està dirigit per Julià Guillamon i Morrosko Vila-San-Juan, narra els fantasmes de Joan Perucho i vol ser una experiència immersiva en l’univers de l’autor, en la seva literatura, els seus paisatges, les seves pors i obsessions, les seves vivències, la guerra, el cinema, els vampirs, el gènere fantàstic i la cultura pop. Les animacions gràfiques del projecte han estat fetes per l’igualadí Josep Prat i el paper de colorista ha anat a càrrec del professor de la Gaspar Camps Oriol Carbonell.

Les entrades per veure aquestes tres projeccions seran gratuïtes, però caldrà reserva prèvia, que es pot fer a través de la pàgina web del Zoom www.premiszoom.org , de l’Ajuntament d’Igualada i del Teatre Municipal Ateneu.

Presència igualadina també a les Zoom Class

Els Premis Zoom ja han obert la convocatòria d’inscripcions per les Zoom Class de la seva 21a edició. Les Zoom Class recullen les experiències de producció d’alguns dels continguts que participen en la Secció Oficial del Zoom. Són activitats adreçades a universitats, escoles i centres d’estudis d’audiovisuals i professionals del sector.

En aquesta edició hi ha dues Zoom Class programades pel divendres 25 de novembre. La primera serà a les 9.30h, una masterclass sobre la creació del programa ‘Això no és una cançó’ des dels inicis. L’acte, que comptarà amb la participació de la directora del programa, Gemma Sanz, permetrà que els assistents coneguin com fer que un format funcioni i atrapi a tants espectadors. A les 11.30h serà el torn de la Zoom Class ‘El món dels càstings’ i comptarà amb la participació com a ponent de l’actor igualadí Biel Rossell; un dels actors revelació gràcies al seu paper a la sèrie ‘La Mesías’, l’últim èxit de Javier Ambrossi i Javier Calvo, Los Javis. L’acte també comptarà amb la participació de la representant d’actors, també igualadina, Patricia Romera, i la directora de càsting Leticia Criado. Tots tres faran una masterclass sobre l’accés dels actors joves a les sèries de televisió i explicaran quina formació s’ha de fer per ser actor en un futur, també com contactar amb el representant, en què consisteix la seva feina i com ajuda a l’actor a participar en una sèrie de televisió o en una pel·lícula. Finalment els assistents aprendran com funciona una prova de càsting amb l’exemple de l’última sèrie de TV3, ‘Nudes’.

Les dues Zoom Class tindran lloc al Teatre Municipal Ateneu d’Igualada i per participar-hi cal fer una inscripció prèvia. Les inscripcions ja són obertes i es poden fer a través de la pàgina web del Zoom www.premiszoom.org , de l’Ajuntament d’Igualada i del Teatre Municipal Ateneu.

Back To Top
×Close search
Search