skip to Main Content
Mercedes Milà, Cuéntame Cómo Pasó, ARTE I Candela Serrat, Premis D’Honor Del Zoom 2018

Mercedes Milà, Cuéntame cómo pasó, ARTE i Candela Serrat, premis d’Honor del Zoom 2018

El Festival Zoom de Ficció Televisiva & Formats, que se celebrarà del 20 al 25 de novembre a Igualada, ha donat a conèixer els noms dels premiats d’Honor i del premi Auguri Sita Murt a una carrera prometedora en el món del cinema i la televisió.

En aquesta 16a edició, el Zoom reconeixerà amb el Premi d’Honor la trajectòria professional de la periodista i presentadora de televisió Mercedes Milà i de la cadena pública cultural i europea ARTE. Milà es va iniciar en el periodisme a mitjans dels anys setanta com a col·laboradora del periodista i locutor Luis del Olmo. Després de presentar programes de televisió com Buenas NochesDe Dilluns a Dilluns o Queremos Saber en diferents canals de televisió, el seu gran èxit va arribar amb Gran Hermano, el primer reality show de la televisió a l’estat espanyol.

Per altra banda també es reconeixerà la tasca de la cadena ARTE (Association Relative à la Télévision Européenne). Amb un plantejament genuïnament transnacional i sense precedents, ARTE  ofereix programes culturals de qualitat en l’àmbit europeu des de l’any 1992. A més d’emetre tots els seus programes en francès i alemany, el canal ofereix 400 hores a l’any de magazins, documentals i espectacles en directe en espanyol, anglès, italià i polac. Entre els continguts que ofereix hi ha cinema, ficció, sèries i curtmetratges, concerts, reportatges, anàlisis i investigacions, entre d’altres.

El Premi Auguri Sita Murt, dedicat a les joves promeses de l’ofici, el rebrà l’actriu catalana Candela Serrat. La intèrpret, nascuda l’any 1986, ha desenvolupat bona part de la seva trajectòria sobre els escenaris amb obres com El Loco de los Balcones de Gustavo Tambascioal Teatre Español o El llenguatge de les flors de Joan Ollé, al Teatre Nacional de Catalunya. Serrat va debutar a TV3 l’any 2013 amb la sèrie La Riera i, entre 2015 i 2017, va formar part del repartiment de l’exitosa sèrie de TVE Seis Hermanas. Recentment ha rodat la TV Movie Cançó per a tu per TV3 que enguany es projectarà dins el Zoom Festival.

 

 

El Premi Tu ets la tele s’atorgarà a la sèrie Cuéntame cómo pasó. Després de gairebé 350 capítols la sèrie de TVE, que segueix les vides de la família Alcántara, s’ha convertit en una icona de la ficció espanyola i universal. Es tracta de la sèrie de més èxit continuat i la que porta més anys en antena, concretament des del setembre de 2001, quan es va emetre el primer capítol. Al llarg d’aquests anys Cuéntame no ha deixat d’evolucionar en els seus guions i interpretació per mantenir-se en l’avantguarda. El format ha estat adaptat amb èxit en països com Itàlia, Portugal i Argentina.

 

 

Els guardons s’entregaran durant la gala de clausura del festival, que tindrà lloc el dissabte 24 de novembre a les 21.30h al teatre de l’Ateneu Igualadí. La cita comptarà amb la presència dels protagonistes premiats. El festival és una iniciativa organitzada per l’Ateneu Igualadí i compta amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, Diputació de Barcelona, Departament Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Back To Top
×Close search
Search