skip to Main Content

El Showcase de Pilots de Ficció és una aposta per donar visibilitat i projecció al talent emergent en el camp de les sèries i les webseries.

Bases Generals de Participació Showcase Pilots de ficció 2022

 • El Showcase de Pilots de Ficció és un certamen per donar visibilitat i projecció al talent emergent en la creació de sèries i websèries.
 • Una idea de Serielizados i organitzat conjuntament amb el Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya, Formats TV & Internet.
 • Després de 8 edicions d’èxit, la 9ª edició comptarà per segon any consecutiu amb la projecció online dels pilots a Filmin durant el Serielizados Fest. I es mantenen les projeccions a Barcelona i Madrid (Serielizados Fest) i els guanyadors, a Igualada (Zoom Festival).
 • *En el cas de no poder realizarse de forma presencial, a causa del COVID-19, es portarà a terme de manera online a través de la plataforma del festival.

  Una selecció de pilots de sèries i websèries serà projectada al Serielizados Fest (18 – 23 d’Octubre a Barcelona i 25-29 d’Octubre a Madrid) i a Igualada, en col·laboració amb el Zoom Festival (22 -27 Novembre 2022).

  Els dos premis (amb aportacions en metàl·lic); un, atorgat per un jurat de professionals de l’audiovisual, i l’altre, atorgat per les votacions del públic, seran anunciats a la Gala de Cloenda del Festival Zoom a Igualada.

  Els creadors de les sèries finalistes tindran l’oportunitat de conversar 10 minuts amb cada membre del jurat professional per rebre una valoració de la seva producció. La sessió ‘Meet the Expert’ s’organitzarà a Barcelona durant el Serielizados Fest.

Condicions Generals

Per a participar al 9è Showcase de Pilots de Ficció, els pilots hauran de complir els següents requisits:

 • S’accepten projectes rodats a Espanya.
 • Per capítol pilot s’entén el ‘capítol teaser’ o primer capítol de la sèrie o websèrie.
 • Els pilots amb més d’una temporada rodada no podran ser considerats per a la selecció.
 • En cas que l’idioma original no sigui el castellà, els productors es comprometen a incloure subtítols en castellà per a la projecció pública, en cas de ser seleccionat.
 • La durada màxima no podrà ser superior a 35 minuts.
 • S’acceptaran pilots de ficció, animació o documental.
 • S’accepten pilots emesos a televisions locals o internet.
 • No seran admesos pilots produïts per una televisió estatal i/o autonòmica.
 • No seran admesos pilots que en el moment de la presentació al Showcase, tinguin contracte d’emissió per televisió en una televisió estatal i/o autonòmica.
 • Podran concórrer escoles de cinema, universitats, persones físiques i jurídiques que acreditin l’autoria de l’obra presentada.
 • L’organització es reserva el dret a fer les activitats online degut a l’evolució de la COVID-19 i el que recomanin les autoritats sanitàries.
 • Els pilots seleccionats al Showcase de Pilots de Ficció autoritzen a les entitats que l’organitzen la utilització d’un fragment o diversos fragments de la seva obra per la seva difusió com a material informatiu en qualsevol mitjà de comunicació sense límit temporal. Que mai pot representar més d’un 10% de l’obra.

Termini de presentació i inscripció

S’acceptaran pilots fins a les 23:59h del 9 de Setembre. L’organització es reserva el dret d’ampliar el termini de presentació.

La inscripció es pot formalitzar a través del portal, en aquest enllaç, i té un cost de 10€.

Documentació (si el pilot ha estat seleccionat)

L’organizació avisarà el 16 de setembre als participants que hagin estat seleccionats per a participar al Showcase a través de la persona de contacte que figuri al Festhome.

Els pilots seleccionats hauran de proporcionar un cartell de la sèrie i un arxiu de vídeo en FULL HD en format .mov i codificat en H264.

Els pilots seleccionats es projectaran a l’apartat del Showcase al Serielizados Fest (Barcelona, Madrid i Online – Octubre) i a Igualada (Novembre).

Premis

Hi haurà dos premis en metàl·lic, que seran anunciats i entregats a la Gala de Cloenda del Zoom Festival a Igualada: el premi del jurat i el premi del públic.

 • El Premi del Jurat DAMA, valorat en 1500€, serà decidit per un jurat format per professionals de l’audiovisual i sent la seva decisió inapel·lable.
 • El del Públic, valorat en 300€, serà per al pilot que obtingui més vots de l’audiència a Barcelona, Madrid i Igualada. (*En cas de no poder realitzar-se de manera presencial, a causa del COVID-19, es durà a terme online.)

Els premis podran declarar-se ex aequo amb divisió econòmica. I en cap cas els premis podran declarar-se deserts.

Premi per a tots els finalistes amb Serielizados Fest (Barcelona): Tots els finalistes tindran un pack d’entrades per assistir al festival a Barcelona.

Premi per a tots els finalistes amb Festival Zoom (Igualada): Tots els finalistes tindran un pack d’entrades per assistir a les projeccions i a la Gala de Clausura del Festival Zoom.

Selecció i jurat

La selecció anirà a càrrec dels organitzadors i la decisió és inapel·lable.

El jurat està format per professionals de l’audiovisual tals com guionistes, productors, televisions i crítics.

En anteriors edicions, el jurat ha estat format per Patricia Alonso (Playz), Mafalda González-Alegre (Atresmedia Corporación), Elodie Mellado (Filmin), Conxa Orea (TV3), productors com Pío Vernis (Brutal Media) o Bernat Elías (Mediapro) o guionistes como Marc Crehuet, Jose A Pérez o Pablo Lara

Observacions

Es pot presentar un projecte ‘work in progress’ si està molt avançat el muntatge si es té la certesa que s’enviarà la versió definitiva del capítol als organitzadors del Showcase abans del 19 de Setembre a las 23:59h. (S’ha de notificar a la plataforma que la versió és un ‘work in progress’).

Els participants seleccionats tindran l’oportunitat de conversar, personalment, 10 minuts amb cada membre del jurat, en la secció ‘Meet the Expert’ dins el Serielizados Fest a Barcelona, per fomentar el networking i les possibles sinergies.

L’organització es reserva el dret de seleccionar algun dels pilots presentats i no finalistes, per participar en el ‘Meet the Expert’.

Disposicions Addicionals

Aquestes bases de participació podran ser cumplimentades amb anterioritat a la data d’inici del Showcase i previa comunicació a les parts interessades amb tants annexos com l’organització cregui oportú.

La inscripció d’un pilot al Showcase suposa l’acceptació i compliment de les presents bases de participació i els seus possibles annexos.

Per a qualsevol dubte: showcase@serielizados.com

Back To Top
×Close search
Search