skip to Main Content

Direcció: Chiara Avesani i Matteo Delbò
Producció: RAI, Yuzu Productions, Indyca. Coproducció: ARTE, en associació amb ARPA Films
País: Itàlia
Any: 2023
Gènere/subgènere: Reportatge
Canal d’emissió: Rai 1
Duració: 60’

SINOPSI

Juliol de 2017, Mossul és alliberat però queda en ruïnes. Ghadeer, un jove periodista que va fugir a Brussel·les quan Mossul va caure en mans de l’ISI, decideix abandonar la promesa d’un futur a Europa per tornar a la ciutat que l’havia vist créixer. Ell i diversos amics creen Radio One FM, una ràdio independent de qualsevol vincle religiós, comunitari o polític, que podria ajudar a restablir també el diàleg social i polític.

Els dos primers anys són utòpics per l’equip de periodistes. Radio One aconsegueix una audiència nacional gràcies a la seva documentació sobre les dificultats del país. Però sense finançament extern ni publicitat, la ràdio s’enfronta a una inestabilitat econòmica, intentant superar la seva situació obrint una cafeteria els ingressos de la qual se suposa que la finançaran. Paral·lelament, la llibertat periodística de l’emissora s’enfronta a les pressions de les milícies vinculades als clans polítics que lluiten pel control de l’Iraq, reprimint a sang tota forma de contestació.

Marcat per la corrupció, les lluites de poder i les ingerències estrangeres, el que va quedar de l’estat iraquià mai construït després de la segona guerra del Golf no aconsegueix garantir el mínim vital als seus ciutadans, ja que el país està a la vora de la guerra civil.

Back To Top
×Close search
Search