skip to Main Content

Direcció: Xavier Torres
Producció: 3Cat i A contracorriente Films
País: Espanya
Any: 2023
Gènere/subgènere: Documental
Canal d’emissió: TV3
Duració: 1h 30’

SINOPSI

Des de fa dos anys, TV3 està preparant un documental sobre la lluita de Juan Carlos Unzué contra l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA). Un equip del departament d’Esports, format per Xavi Torres, Santi Padró, Jesús Muñoz, Carles Comajuncoses i Marta Colàs, està fent un seguiment del seu dia a dia des del 18 de juny del 2020, quan l’exentrenador del FC Barcelona va fer públic que patia la malaltia. Aquell dia el Juan Carlos va canviar el sentit de la seva vida i la va focalitzar en dos grans objectius: donar la màxima visibilitat a aquesta malaltia minoritària i, sobretot, aconseguir recaptar la quantitat de diners més gran possible per dedicar-los a la investigació d’una malaltia gairebé invisible i que actualment té una esperança de vida entre quatre i sis anys. 

En el documental es veu l’evolució de la malaltia en la família Unzué-Elorza, apareixen testimonis de privilegi que acompanyen el Juan Carlos en el seu dia a dia i es retrata la seva lluita particular per mirar de superar les adversitats que li planteja conviure amb una malaltia que li ha canviat la vida. Es veu com el Juan Carlos ha hagut d’abandonar la feina i canviar de casa, un habitatge unifamiliar de tres plantes per un altre d’un sol pis, i com ha abandonat la pràctica de dues de les seves grans passions: ha canviat la bicicleta de carretera per la cadira de rodes i el volant del cotxe pel seient del copilot.  

I aquestes renúncies les ha fet sense perdre en cap moment el característic somriure que sempre l’acompanya. Una lliçó de vida excepcional. 

Back To Top
×Close search
Search