skip to Main Content
El Sector Audiovisual Respon Molt Positivament Al  Canvi De Format Del Zoom Festival

El sector audiovisual respon molt positivament al canvi de format del Zoom Festival

Una cinquantena de programes de televisió d’entreteniment, reportatges informatius, programes d’esports i d’altres gèneres de no ficció, a més de les tradicionals tvmovies i minisèries, s’han presentat ja a la convocatòria per participar i endur-se els premis de la dissetena edició del Zoom Festival, que se celebrarà a Igualada i a Barcelona del 25 de novembre a l’1 de desembre. A causa del bon ritme de les inscripcions, que s’havien de tancar aquest 31 de juliol, l’organització ha decidit ampliar la convocatòria fins al dia 9 d’agost.

Si bé en les anteriors edicions el festival rebia una mitjana d’una trentena de projectes, enguany la xifra s’ha disparat i s’espera arribar a la seixantena. L’organització atribueix aquest èxit de convocatòria al canvi de format del Zoom, convertit en el Festival Internacional de continguts audiovisuals de Catalunya, que per primera vegada incorpora altres gèneres i temàtiques. Si fins ara el Zoom era l’únic festival dedicat a la ficció televisiva internacional en la secció oficial, enguany dóna cabuda a altres gèneres com l’entreteniment, els informatius, els programes culturals i divulgatius i els esportius. Amb la incorporació d’aquestes noves categories, el Zoom es converteix en una plataforma amb un model únic en el panorama de festivals, ja que permet que hi participin tots els continguts audiovisuals independentment del format, canal de distribució i audiències, i s’obre a totes les productores, televisions, estudiants i realitzadors independents de tot el món, sempre i quan el contingut audiovisual presentat (per a tot tipus de pantalla) s’ajusti a les bases de la secció oficial del Festival.

Una altra de les novetats destacades de l’edició d’enguany és que el Zoom programarà diversos actes i activitats en universitats i centres educatius d’audiovisual de Barcelona, tot i que mantindrà la seu al Teatre Municipal i al Cinema de l’Ateneu d’Igualada.

D’entre tots els projectes presentats, se seleccionaran els programes que optaran als Premis Zoom que atorgarà un jurat format per professionals del sector: millor format d’Entreteniment, millor Ficció, millor programa d’Informatius, millor programa Cultural&Divulgatiu i millor programa d’Esports. D’altra banda, els estudiants universitaris atorgaran el Premi Millor Youtuber i el Premi Millor Instagramer valorant el contingut audiovisual.

El Festival es completarà amb les seccions Zoom Sèries, amb estrenes de capítols inèdits de sèries d’èxit o presentacions, amb Zoom Km0, amb produccions audiovisuals del territori de l’Anoia i Zoom Varietés, una mostra de formats curiosos o singulars d’arreu del món. El Talent Campus de Formats de TV aportarà la descoberta de talent a les productores i TVs i, el Showcase de Pilots de Ficció, coorganitzat amb Serielizados, proporcionarà al nou talent l’oportunitat d’entrar en el món professional i es projectarà Serielizados Fest. A més, els formats seleccionats en les categories de no-ficció seran objecte d’estudi dels estudiants universitaris a les ZoomClass de Barcelona i Igualada.

El Festival Zoom està organitzat per l’Ateneu Igualadí i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat i l’Ajuntament d’Igualada, amb el patrocini de DO Catalunya, el Concessionari Audi Wolkswagen Skoda Servisimó i la col·laboració de De Verité Produccions i la XAL i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Zoom Festival

El Festival Zoom neix a Igualada l’any 2003 amb l’objectiu de donar visibilitat a la ficció televisiva i atorgar reconeixement a un gènere que, en un principi poc valorat, ha aconseguit evolucionar fins el punt de diluir la línia que separa el cinema de la televisió. Va ser el primer festival de l’estat espanyol que va apostar pel cinema creat per a la petita pantalla, ara es reinventa i amplia la participació a la secció oficial. En aquesta nova edició, el Zoom inclou altres formats i continguts més enllà de la ficció. La dissetena edició tindrà lloc a Igualada del 25 de novembre a l’1 de desembre.

Back To Top
×Close search
Search