skip to Main Content
Arrenca A Igualada L’edició Més Innovadora I Multiplataforma Del Zoom Festival

Arrenca a Igualada l’edició més innovadora i multiplataforma del Zoom Festival

El certamen s’ha inaugurat aquest dimarts al vespre al Cinema Ateneu amb l’estrena de la pel·lícula ‘El Metralla’, protagonitzada per Joan Pera

L’actor ha estat guardonat amb el Premi d’Honor per la seva llarga i reconeguda trajectòria

El Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya ha donat el tret de sortida aquest vespre a la seva 19a edició, la més innovadora i multiplataforma. El certamen ha arrencat amb l’estrena de la coproducció de TV3 i La Drecera produccions, El Metralla, en un acte al Cinema Ateneu que ha comptat amb la presència del director del film, Jordi Roigé; l’equip d’actors i actrius protagonistes, Joan Pera, Roger Pera, Cristina Brondo, Mercè Pons i Teresa Urroz, entre d’altres; l’alcalde d’Igualada, Marc Castells; i els directors del festival, Anna Cervera i Jordi Comellas.

Els representants del certamen han donat la benvinguda al públic que ha omplert el cinema per gaudir d’aquesta primera pel·lícula del Zoom Festival, que tindrà lloc a la capital de l’Anoia i online fins al diumenge 28 de novembre i que compta amb prop d’una cinquantena de produccions nacionals i internacionals que opten als premis de la Secció Oficial. Anna Cervera ha posat en relleu la principal novetat d’aquesta edició, que és la incorporació dels videojocs a la Secció Oficial, i ha subratllat que el festival “està explorant noves portes, com són les tecnologies aplicades a l’audiovisual”, posant com a exemple la plataforma Twitch -on enguany s’estrena el Zoom- i la tecnologia blockchain. Per la seva banda, Jordi Comellas s’ha congratulat que el festival recuperi enguany la presencialitat “després d’una edició, la del 2020, en què tot va haver de ser virtual. És un plaer tornar a celebrar gales com la d’avui a l’Ateneu Igualadí”, ha dit.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha posat en valor “la feina de reinvenció i obertura a nous formats” del festival per arribar a continguts més interactius i un públic més jove. Castells també ha destacat l’adaptació del Zoom a la situació actual “canviant, tant pels avenços del sector audiovisual com per les limitacions de la pandèmia de la covid”. Així mateix, ha recordat que l’any vinent Igualada gaudirà d’una segona sala de cinema a l’Ateneu, que s’obrirà a mitjans de desembre i que “permetrà multiplicar l’oferta de pel·lícules i projeccions, i òbviament beneficiarà el Zoom. Mentre a tot Europa es tanquen cinemes, a Igualada el mes que ve obrim una nova sala i això demostra la bona salut del sector a casa nostra”.

Igualada serà Capital de la Cultura Catalana el 2022, any en què el certamen audiovisual celebra el seu vintè aniversari, i és per això que els impulsors treballen ja en la consolidació de nous continguts de qualitat i nous formats per “continuar creixent i situar-nos com un festival estratègic per al sector i per al territori”, han apuntat Cervera i Comellas.

Abans de la projecció del film El Metralla, Joan Pera ha rebut un dels Premis d’Honor del Zoom 2021 per la seva reconeguda carrera professional com a actor i director i actor de doblatge -és la veu de Woody Allen, entre d’altres- i la seva aportació a la cultura en català durant més de 40 anys. Pera ha destacat des del Cinema Ateneu que “feia molt de temps que estava il·lusionat en aquest projecte cinematogràfic, escrit per mi i protagonitzat amb el meu fill Roger” i ha assegurat que el film “és molt diferent de la resta de pel·lícules basades en la Guerra Civil, perquè mostra una situació tan dramàtica que crea moments d’humor sense voler-ho”. Pera s’ha mostrat molt agraït de rebre el premi honorífic del Zoom.

Entre els seus papers destaquen el de nebot de Joan Capri a la sèrie d’humor Doctor Caparrós, medicina general, i la seva interpretació a la comèdia de Neil Simon L’estranya parella, amb l’actor andalús Paco Morán, amb qui també va protagonitzar La jaula de las locas. Pera també és el protagonista de la tv movie Pau, la força d’un silenci, basada en la vida del violoncel·lista Pau Casals. El 2015 li fou concedida la Creu de Sant Jordi per ser considerat un dels actors més populars en el món de l’espectacle a Catalunya, i el 2019 va rebre el Premi Gaudí d’Honor per la seva llarga trajectòria professional.

Posteriorment, els assistents a l’acte inaugural han pogut gaudir del film El Metralla, el primer projecte cinematogràfic que comparteixen Joan i Roger Pera. Narra la història de mossèn Joan (interpretat per Joan Pera) i el Metralla (Roger Pera), dos personatges antagònics que es veuen obligats a passar bona part de la Guerra Civil Espanyola amagats a les mateixes golfes, a casa de la Pepeta. Aquesta parroquiana protegeix i alimenta el mossèn i el milicià comunista. En tots aquests anys només rebran la visita de l’Aurora, una antiga companya del Metralla, que fuig a l’exili. L’odi, el recel i les diferències desapareixen amb els mesos, fins al punt d’arriscar la vida l’un per l’altre. L’absurditat de la guerra queda en evidència en aquesta comèdia sincera i humana.

Back To Top
×Close search
Search