skip to Main Content
El Zoom Festival Atorga Els Premis D’Honor Als Comunicadors Antoni Bassas I Olga Viza

El Zoom Festival atorga els Premis d’Honor als comunicadors Antoni Bassas i Olga Viza

El Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya ha decidit atorgar els Premis d’Honor 2022 al periodista i guionista de ràdio i televisió Antoni Bassas i a la periodista i presentadora Olga Viza. El certamen, que enguany celebra 20 anys, tindrà lloc del 22 al 27 de novembre a Igualada –amb algunes activitats a Barcelona i emissions online-.

La direcció del festival vol premiar la llarga i reconeguda carrera professional com a periodista i guionista de ràdio i televisió d’Antoni Bassas. Bassas va començar amb 16 anys a la ràdio, i més tard va debutar a TV3 en els programes de Joaquim Maria Puyal. El 1988, amb 27 anys va posar-se per primer cop davant la càmera per presentar el concurs Tres i Pics i Repicó. El 1991 va crear, amb l’actriu Lloll Bertran, la Vanessa, un dels personatges còmics més populars de la història de la televisió pública catalana. El 1998 va crear, dirigir i presentar el talk-show històric Aquest any, cent!, dedicat a la història del Barça en el seu centenari, i del 2009 al 2013 es va convertir en el corresponsal de TV3 a Washington.

Mentrestant, i des de ja fa 19 anys, Bassas ha produït el mític i molt conegut programa Alguna Pregunta Més?, la versió radiofònica del qual va crear el 1994, en un espai que va significar un trencament formal amb els ritmes i continguts habituals a la ràdio de l’època. Al llarg de la seva llarga trajectòria dins del món del periodisme, Bassas ha sigut mereixedor de nombrosos premis. El 2001 li fou concedit el Premi Nacional del Periodisme i el 2005 va rebre el Premi Nacional de la Comunicació. El periodista català també ha estat guardonat amb dos premis ONDAS al llarg de la seva llarga trajectòria (1997 i 2014). L’any 2018 va rebre el Premi Josep Pla de Literatura per l’assaig Bon dia, són les 8!, una crònica periodística dels anys que va dirigir i presentar El Matí de Catalunya Ràdio. Ara Bassas rebrà el Premi d’Honor del Zoom 2022 en la gala de cloenda de la 20a edició del festival, que tindrà lloc el dissabte, 26 de novembre al Teatre Municipal Ateneu d’Igualada.

En el cas d’Olga Viza, el festival vol homenatjar la llarga trajectòria de la periodista i presentadora de ràdio i televisió, actual col·laboradora de la Cadena SER Catalunya i RNE. Ja abans de finalitzar els seus estudis, Viza va iniciar la seva carrera professional l’any 1979 participant en programa Polideportivo de TVE, on es va especialitzar en la informació esportiva. Més endavant, des de mitjans de la dècada dels 80 i fins a principis dels 90, Viza va treballar en el programa Estadio 2, encarregant-se de la secció d’esports. Entre molts altres esdeveniments esportius, ha cobert tres mundials de futbol i sis edicions dels Jocs Olímpics, amb especial implicació en els que es van celebrar a Barcelona el 1992.

Durant onze anys, Olga Viza ha editat i presentat els informatius a Antena 3, treballant al costat d’altres periodistes com Matías Prats o Manu Carreño. L’any 2004 presenta el programa No es lo mismo de Telecinco, i més endavant va realitzar el programa d’entrevistes Habitación 623 a La Sexta. També ha sigut directora i presentadora dels magazins de matí i tarda de RNE. L’any 2008 va moderar el debat cara a cara de José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy. En aquesta època, també treballava a la ràdio, conduint el programa del vespre El tranvía de Olga, a RNE, cadena on després també va conduir Las Mañanas de Radio 1. A banda dels nombrosos programes de televisió i ràdio, Viza també col·labora en mitjans de premsa escrita com el periòdic esportiu Marca.

Al llarg de la seva trajectòria professional, la periodista ha aconseguit diversos premis i reconeixements, com el Premi Acadèmia TV a la millor comunicadora de programes informatius o el Premi Ondas a la millor presentadora d’informatius de la televisió. També ha estat guardonada amb els premis Quim Regàs, Margarita Rivière. Aquest any, Viza ha guanyat el Premi Ofici de Periodista 2022, que atorga el Col·legi de Periodistes de Catalunya i el proper 26 de novembre, Olga Viza serà al Teatre Municipal Ateneu per recollir el Premi d’Honor Zoom 2022.

Els Premis d’Honor 2022 del Festival Zoom estan patrocinats per Blautec i Avixa.

Back To Top
×Close search
Search