skip to Main Content
Arrenca A Igualada La Vintena Edició Del Zoom Festival

Arrenca a Igualada la vintena edició del Zoom Festival

El certamen s’ha inaugurat aquest dimarts al vespre al Cinema Ateneu amb la projecció de la pel·lícula ‘Quico Sabaté: sense destí’, de Sílvia Quer

El Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya ha donat el tret de sortida aquest vespre a la seva 20a edició, que recupera la presencialitat. El certamen ha arrencat amb la projecció del film Quico Sabaté, sense destí, una coproducció de Minimal Films, TV3 i La Xarxa Audiovisual Local dirigida per Sílvia Quer. A l’acte, celebrat al Cinema Ateneu, hi han assistit la guionista Mireia Llinàs, el productor executiu del film, Albert Solé, els actors Roger Casamajor i Oscar Rabadán; el cap de coproduccions de TV3, Oriol Sala-Patau i el responsable d’Oferta i Entreteniment de La Xarxa, Laura Balcells; a més de nombroses autoritats com l’alcalde d’Igualada, Marc Castells; la vicepresidenta primera en funcions de presidenta del Parlament de Catalunya, Alba Vergés, la presidenta de l’Ateneu Igualadí, Mireia Claret i els directors del festival, Anna Cervera i Jordi Comellas.

Els representants del certamen han donat la benvinguda al públic que ha omplert el cinema per gaudir d’aquesta primera pel·lícula del Zoom Festival, que tindrà lloc a la capital de l’Anoia i online fins al diumenge 27 de novembre i que compta amb prop d’una cinquantena de produccions nacionals i internacionals que opten als premis de la Secció Oficial. Anna Cervera s’ha mostrat satisfeta i ha posat en relleu la importància d’aquesta edició, “en un món on l’audiovisual és tant canviant, poder celebrar vint anys adaptant-nos a nous formats i noves plataformes, és tot un èxit”. Per la seva banda, Jordi Comellas s’ha congratulat que el festival recuperi enguany la presencialitat “ens tornem a trobar”, ha dit.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha posat en valor la gran tasca que fa l’organització del festival i ha destacat la feina de “portar el festival a les escoles, hem d’apropar la cultura als més joves“. Així mateix, ha recordat que “mentre arreu del món s’estan tancant cinemes, aquí a Igualada fa poc menys d’un any vam estrenar una nova sala”. Per la seva banda, la vicepresidenta primera en funcions de presidenta del Parlament de Catalunya, Alba Vergés, ha agraït la tasca que fa el destacat “no és fàcil mantenir vint anys un certamen amb els canvis que hi ha hagut en el món audiovisual”. Així mateix, ha recordat que “vivim en un món on tenim accés a molt contingut i a moltes plataformes i gràcies al Zoom Festival podem posar un segell a la professionalitat”. Per últim, Vergés també ha posat en valor la col·laboració i participació de la ciutadania en el festival.

Posteriorment, els assistents a l’acte inaugural han pogut gaudir del film Quico Sabaté: sense destí. La pel·lícula narra la història de Quico Sabaté (Roger Casamajor), anarquista exiliat a França amb molts anys de lluita a l’esquena. D’ençà que va acabar la Guerra Civil, mai ha deixat de fer incursions a Espanya per intentar enderrocar el règim franquista mitjançant l’únic mètode que coneix i que considera efectiu: l’acció directa. El Nadal de 1959 el protagonista té 44 anys, està malalt, cansat i deprimit. Els seus companys de lluita han mort gairebé tots i també els seus germans, la qual cosa pesa sobre la consciència. Malgrat tot, no pot abandonar la causa i desobeint tots els consells, decideix baixar a Barcelona travessant la frontera a peu, com ha fet sempre.

Back To Top
×Close search
Search