skip to Main Content
El Zoom Aposta Pels Premis, Els únics Que S’atorguen A Continguts Televisius Internacionals

El Zoom aposta pels premis, els únics que s’atorguen a continguts televisius internacionals

Els Premis Zoom han rebut 81 inscripcions, provinents de més de 14 països diferents i es continuaran premiant els millors formats de Ficció, Entreteniment, Informatiu, Esportiu, Cultural i Divulgatiu

Premis Zoom continuarà oferint les Zoom Class, en quatre formats diferents, la Zoom Experience, les projeccions KM.0 i una Gala de Premis, que es reinventa any rere any

El Zoom arriba a la seva 21a edició potenciant el valor de la convocatòria de premis, ja que són els únics guardons que es donen a Catalunya que valoren i aposten pel contingut televisiu de qualitat i internacional. D’aquesta manera, passa a definir-se “Premis Zoom Internacionals de continguts audiovisuals de Catalunya”, se celebrarà del 23 al 25 de novembre a Igualada i ha rebut 81 propostes aspirants a endur-se algun dels guardons.

Aquest dimecres s’ha presentat la nova imatge dels Premis, que ha estat creada per l’igualadí Pep Valls, de l’estudi Evvo Retail i membre de l’equip del Zoom. En la presentació també hi han intervingut el regidor de Relacions Institucionals de l’Ajuntament d’Igualada, Pere Camps, els codirectors del Zoom, Anna Cervera i Jordi Comellas, i el vicepresident de comunicació de l’Ateneu Igualadí, Eulogi Domènech.

En el transcurs de la roda de premsa, l’organització del Zoom ha explicat el canvi que enguany fa l’esdeveniment en l’aposta de la gran trobada amb la indústria del sector a la gala de premis. El certamen va néixer l’any 2003 a Igualada i en la darrera edició va celebrar els seus vint anys d’història havent-se consolidat com un certamen de referència del sector i un esdeveniment estratègic per a la ciutat d’Igualada i per a Catalunya. Al llarg de vint anys han sigut pioners en l’aposta per la ficció televisiva. En aquesta 21ena edició, el Zoom evoluciona per esdevenir una convocatòria de premis, que sigui referent en l’àmbit dels continguts audiovisuals a escala internacional mentre continua apostant per la formació i la divulgació entre els estudiants i els públics més joves, a més de presentar novetats en el marc d’un espectacle de primer nivell. La gala, que enguany serà renovada i agafarà més rellevància, també incorpora un nou disseny en l’estàtua dels premis, la qual s’havia mantingut en els darrers anys.

Tot i centrar-se en la convocatòria de premis, els Premis Zoom continuarà oferint les projeccions de manera presencial de les projeccions KM.0, molt esperades al territori, i la resta d’activitats, que mantindran el mateix format: les Zoom Class a Igualada per a estudiants, la Zoom Experience per descobrir un nou format audiovisual i conèixer personalment els seus protagonistes i, evidentment, la gala de premis que enguany serà més esperada que mai gràcies a la rellevància que adquireixen els premis.

El nou format del Zoom és resultat d’un intens treball per part de l’organització en el darrer any amb diferents administracions públiques que sempre li han donat suport, així com els diferents agents, nacionals i internacionals del sector audiovisual.

Una quarantena de projectes opten als Premis Zoom

En total, seran cinc les categories que contempla la convocatòria de Premis Zoom: entreteniment, oberta a concursos, reality shows, talk shows, factual magazines, late shows i programes d’humor; informatius, amb telenotícies, reportatges, debats, entrevistes i especials informatius; programes culturals i divulgatius, com documentals i programes musicals i educatius; esports, que engloba tant programes com retransmissions; i ficció, categoria oberta a TV movies, mini sèries i sèries.

D’entre els 81 projectes presentats, el Zoom n’ha seleccionat 41 que optaran als Premis Zoom que atorgarà un jurat format per professionals del sector: millor format d’Entreteniment, millor Ficció, millor programa d’Informatius, millor programa Cultural i Divulgatiu i millor programa d’Esports. D’altra banda, també s’entregaran els Premis Showcase de pilots de ficció, amb el premi del Públic i el premi del Jurat; el Premi CIMA-Zoom Festival al Millor Format de TV per la igualtat de Gènere i les millors produccions en català podran optar al Premi D.O. Catalunya. Així mateix, la direcció del Zoom atorgarà el Premi d’Honor, que en passades edicions han rebut persones com Olga Viza, Jordi Évole, Mari Pau Huguet, Antoni Bassas, Joan Pera o Xavier Sardà.

Formació, talent i indústria, els altres pilars del Zoom

Més enllà dels Premis Zoom, el certamen continuarà apostant per la formació, el descobriment del talent i la indústria amb activitats complementàries que es duran a terme durant els dies del certamen. El Showcase de Pilots de Ficció, coorganitzat amb Serielizados, proporcionarà als nous creadors l’oportunitat d’entrar en el món professional. A més, els formats seleccionats en les categories de no-ficció seran objecte d’estudi dels estudiants universitaris, de centres d’audiovisual i de batxillerat a les Zoom Class d’Igualada. No hi faltaran, tampoc, les produccions audiovisuals de l’Anoia amb el Zoom Km0. La 21a edició del certamen també tornarà a incloure la Zoom Experience dins la seva programació. Un acte obert al públic en general amb la presentació d’un nou format d’actualitat amb la presència dels equips artístics i Star System. Un format que es va estrenar la darrera edició amb el programa d’Eufòria de TV3 i va tenir molt bona acollida.

El 10è Showcase de Pilots de Ficció ja té finalistes

Un altre dels projectes que s’emmarquen el Zoom és el Showcase de Pilots de Ficció, coorganitzat amb Serializados, que proporciona als nous creadors l’oportunitat d’entrar en el món professional. Serielizados Fest ja té seleccionats els quatre pilots de ficció que competiran per endur-se el premi de la 10a edició del Showcase de Pilots de Sèrie: ‘Encontrar la calma’ de Alex Ayres; ‘A Arte De Ser (Mal) Pai’ de Porco Bravú; ‘Trippiecontes’ de Santa Penya; i ‘Bruno & Co’ de Alejo Levis y Bruno Oro.

Els projectes optaran a dos premis en metàl·lic, que seran anunciats i entregats a la Gala de Premis del Zoom a Igualada: el Premi del Jurat DAMA, valorat en 1.500€, decidit per un jurat professional i el Premi del Públic Popitas, valorat en 300€, per al pilot amb més vots de l’audiència. També optaran al Premi Antaviana, valorant en 3.000€ per destinar a treballs de post-producció de vídeo en les seves instal·lacions.

A més, els quatre pilots es projectaran en dues gales obertes al públic durant el Serializados Fest, que es celebra del 18 al 22 d’octubre a Barcelona i el 8 de novembre a ALCINE. I també de manera online del 17 al 29 d’octubre a Filmin.

TV3 i La Xarxa continuen apostant pel Zoom

En la darrera edició el certament va signar dos acords amb qui seran els mitjans oficials dels Premis Zoom. Gràcies a l’acord de col·laboració amb la CCMA, tant TV3 com Catalunya Ràdio, que són mitjans col·laboradors del certamen, informaran i faran un ampli seguiment de totes les activitats del certamen a través de diferents espais. Pel que fa a La Xarxa de Televisions Locals també ha signat un conveni per a ser un mitjà oficial del certamen. Aquest conveni farà que, entre d’altres cobertures, la Xarxa faci la realització i emissió en directe de la Gala de lliurament dels Premis Zoom.

Gala de lliurament de Premis

La Gala de lliurament de Premis del Zoom tindrà lloc el dissabte 25 de novembre al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada (carrer Sant Pau, 9), a partir de les 21.00h. Durant l’acte es lliuraran els premis del Zoom 2023 de la Secció Oficial, i es donaran a conèixer els guanyadors del 10è Showcase de Pilots de Ficció.

Back To Top
×Close search
Search