skip to Main Content

El film alemany Freistatt guanya el Premi a Millor Pel·lícula i el director d’Ebre, del bressol a la batalla, Roman Parrado, obté el Premi al Millor Director

El jurat de la secció oficial del Festival Zoom també va reconèixer les telemovies Birthday i Félvilág 

 

Saps qui són els premiats de la 14ena edició del Festival Zoom d’Igualada i Barcelona? Com cada edició, el festival ha reconegut les millors produccions de ficció i formats televisius de la secció oficial, a més d’entregar premi pel millor curtmetratge, per la millor sèrie espanyola, per augurar una bona carrera artística o d’honor per tot el recorregut.
A continuació pots descobrir tot el palmarès!


El teatre de l’Ateneu Igualadí ple per l’entrega de premis

 

El film alemany Freistatt, el millor de la secció oficial

D’entre les 50 pel·lícules que s’hi van presentar, se’n van escollir 10 per projectar durant el festival. D’aquestes 10 la millor segons el jurat és Freistatt, de Marc Brummund (Alemanya, 2015). Basada en fets reals, tracta sobre la lluitat d’un nen per salvar les restes d’humanitat i dignistat en un sistema social molt opressiu.

El guardó pel Millor Director ha estat per Roman Parrado per la direcció d’Ebre, del bressol a la batalla (Espanya, 2016). Parrado narra la història d’una joves obligats a abandonar la innocència per anar a lluitar a la batalla de l’Ebre durant la Guerra Civil Espanyola. Un reconeixement a “la lleva del biberó”. 

El Millor Guió se l’ha emportat Birthday (Regne Unit, 2015) de Roger Michell. I la Millor Interpretació ha estat per les dues actrius protagonistes de Felvilág (Hongria, 2015) d’Attila Szász, Patricua Kóvacs i Dorla Gryullus.  

Aquests guardons els han decidit el Jurat Oficial format per la directora de cinema Carol López, l’actor Joan Lluís Bozzo, l’actriu Ivana Miño, la productora Miriam Porté i el periodista i escriptor Pep Prieto

Pel que fa el Premi del Jurat Jove, que formen els estudiants de l’Institut Joan Mercader i l’Escola d’Arts Gaspar Camps d’Igualada i presidit pel guionista Xavier Ribera han decidit entregar el premi a la millor projecció a Birthday de Roger Mihell. Alhora que han concedit una menció especial a Freistatt de Marc Brummund.


Entrega dels guardons a les pel·lícules guanyadores, d’esquerra a dreta: Freistatt; Ebre, del bressol a la batalla, i Félvilág

 

Merlí, la Millor Sèrie Espanyola

El fenomen de Merlí, el particular professor de filosofia, estrenat la temporada passada a TV3 ha guanyat el premi a la Millor Sèrie Espanyola, segons el Jurat de la Crítica format per Toni de la Torre, Manel de Luna i Cipriano Torres. 


Equip de la sèrie Merlí preparats per l’entrega de premis

 

Bons auguris per Júlia Molins i un reconeixement per Mònica Randall i el Club Súper3

El Zoom ha reconegut les trajectòries de l’actriu Mònica Randall i de l’espai infantil de TV3 Club Súper3 pels 25 anys en pantalla amb els Premis d’Honor
Alhora ha dedicat el guardó Auguri Sita Murt per a joves promeses a l’actriu catalana Júlia Molins


D’esquerra a dreta: Mònica Randall, el “Petri” del Club Súper3 i Júlia Molins

 

El Premi del Públic al Millor Curtmetatge ha estat per Infesto de María López (Espanya, 2016). 

 

El Premi DO Catalunya a la Millor Producció Catalana se l’ha emportat Laia de Lluís Danés (Espanya, 2016). 

 

El Premi del Jurat del III Showcase de Pilots de Ficció, patrocinat per Ultramagic Balloons enguany l’ha rebut Show Business de Serapi Soler i Oriol Pérez. 

 
Finalment, el Premi del Públic del III Showcase de Pilots de Ficció, patrocinat per Filmin ha estat per La princesa Tetasuko de Lopetegui Productions. 


D’esquerra a dreta, a l’entrega de premis, les guanyadores del Millor Curtmetratge Infesto; els guanaydors de la Millor Producció Catalana Laia; el Millor Showcase de ficció pel premi del públic la Princesa Tetasuko, i el Millor Showcase de ficció pel jurat Show Business

Back To Top
×Close search
Search