skip to Main Content

Direcció: Eulàlia Guarro Rosell
Producció: Una producció de Televisió de Catalunya amb la col.laboració de Life&Pictures amb el suport del Departament de Cultura a través de l’ICEC
País: Espanya
Any: 2022
Gènere/subgènere: Programa literari
Versió/idioma projecció: VOC
Duració: 25-28′

SINOPSI

“El retorn de les lluernes” és un programa per entendre millor el món que ens envolta a través de la literatura. A cada episodi, un lector anònim explora les curiositats i preguntes que li ha despertat la lectura d’un llibre. D’aquesta manera, es desvia la mirada de l’enfocament acadèmic i prescriptiu, i es dirigeix cap a l’experiència d’aquest lector anònim, per entendre els valors i les interpretacions que li desperta la literatura.

Els lectors protagonistes, tots ells joves anònims de procedències, interessos i gustos literaris diversos, condueixen els episodis proposant lectures complementàries i trobades amb diverses persones amb qui compartir i complementar les seves reflexions. El programa vol ser també una exploració del territori, la seva gent i la seva cultura. Cada un dels capítols s’ubica en una població concreta de Catalunya, el lloc de procedència o residència del lector/a, que marca la seva manera d’entendre el món i relacionar-se amb ell i amb la literatura. S’afegeix així un valor antropològic i social al programa.

Back To Top
×Close search
Search