skip to Main Content
Una Desena De Centres Educatius Participaran En Les Zoom Class

Una desena de centres educatius participaran en les Zoom Class

El Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya aposta per la formació, el descobriment del talent i la indústria amb activitats complementàries que es duran a terme durant els dies del certamen, que se celebrarà del 22 al 27 de novembre a Igualada –amb algunes activitats a Barcelona i emissions online -. Enguany, la direcció del certamen ha organitzat un total de sis Zoom Class, activitats que van dirigides a escoles, universitats i centres d’estudis audiovisuals que recullen les experiències de producció d’alguns dels continguts que participen en la Secció Oficial del festival.

Més de 250 alumnes provinents de les escoles Gabriel Castellà, Emili Vallès, Garcia Fosses, Ramón Castelltort, d’Igualada, i Marta Mata, de Vilanova del Camí, podran conèixer la protagonista de Lara i Kali el nou programa del SX3 – Antic Club Super 3 – en una Zoom Class. La Lara va néixer en un refugi d’alta muntanya (Colomers) a la Vall d’Aran i té una relació molt especial amb la seva gossa amb qui fa tot tipus d’activitats, des d’escalar i esquiar fins a menjar croquetes. L’acte també comptarà amb la presència del director del programa, Peter Porta, i la productora Eugènia Giné i tindrà lloc el pròxim dijous 24 de novembre al matí al Teatre Municipal Ateneu d’Igualada.

El divendres 25 de novembre se celebrarà una Zoom Class dirigida exclusivament pels alumnes del TecnoCampus de Mataró amb la sèrie Opera Prima, de TV3. La sèrie, de 4 capítols, segueix els moments clau de la construcció de “La gata perduda”, la primera òpera que fa el Liceu sobre el Raval, amb la gent del Raval. Aquesta, comptarà amb la ponència del realitzador de la sèrie, Sergi Giménez.

A la resta de Zoom Class, que són gratuïtes i estan obertes a tothom, hi participen instituts i centres educatius de la comarca de l’Anoia: Escola Maristes Igualada, Institut Joan Mercader, Institut de Vallbona i l’escola municipal d’Art i Disseny La Gaspar. Aquestes se celebraran el dimecres 23 i el divendres 25 de novembre al Teatre Municipal Ateneu d’Igualada. El dimecres a les 9:30h del matí, encetarà la programació la docu-sèrie d’esport femení Una de les nostres, de TV3. És un programa que explora l’auge i efervescència de l’esport femení a Catalunya i mostra una cara inèdita de les seves principals estrelles.

El mateix dimecres, a les 11:30h serà el torn de la sèrie Ser o no ser, de la plataforma PlayZ, produïda per RTVE, en col·laboració amb Big Bang Media (The Mediapro Studio). La sèrie és sobre un adolescent trans de 16 anys que somia en convertir-se en un gran actor al mateix temps que s’enfronta a reptes emocionals de la seva recentment iniciada transició. La Zoom Class comptarà amb la presència de dos dels protagonistes, l’Ona i el Víctor, que estan interpretats per Júlia Gibert i Eduard Torres i també amb la creadora i guionista, Coral Cruz, que ens ens explicarà el secret de l’èxit d’aquesta sèrie tan necessària.

El divendres, també hi ha programades dues activitats: El món dels gameSports iniciarà la programació a les 9:30h, amb una Zoom Class que anirà a càrrec del col·lectiu GamesSports de Lleida. Catalunya és un referent en el sector del videojoc per la formació i empreses indies desenvolupadores de videojocs. Arrel d’això, s’organitzen diferents esdeveniments i trobades de competició molt exitoses. En aquest acte, els ponents revelaran quins videojocs son els més exitosos i com s’organitzen aquestes competicions.

Ales 11:30h serà el torn del documental Khuylo. Guerra en Ucrania, una producció audiovisual que ha creat i realitzat el fotoperiodista i realitzador Joakim M. Vila. Ell va agafar la seva càmera i va anar fins a Ucraïna en plena guerra i va parlar amb molts testimonis i persones desplaçades i refugiades, amb civils que viuen enmig de llocs bombardejats i també amb militars. La improvisació, els canvis constants de la realitat i els riscos que ha d’assumir el fotoperiodista, i als quals s’ha d’emmotllar constantment per seguir el fil de la proposta documental que pretén aconseguir, són alguns dels aspectes que Joakim M. Vila explicarà als assistents de la Zoom Class.

Tot i que totes les Zoom Class siguin gratuïtes, cal fer una inscripció prèvia.

Back To Top
×Close search
Search