skip to Main Content

Del 25 al 29 de novembre… 13ena edició del Zoom

Del 25 al 29 de novembre torna una nova edició del Festival Zoom, el festival Internacional de Ficció per a televisió,  a Igualada (Barcelona). Una cita imperdible per  a tots els amants de la ficció per a televisió de Catalunya, l’Estat Espanyol i d’arreu del món.
En aquesta edició s’han inscrit un 15% més de pel·lícules respecte l’any passat, de diversos països com Rússia, Austràlia, Taiwan, Brasil, Perú, Holanda, Alemanya, França, Anglaterra i també de l’Estat Espanyol. Així doncs, el festival continua un any més amb l’ambició de dotar la programació d’una perspectiva àmplia, diversa i global.
A part de les tvmovies nacionals i internacionals de la Secció Oficial, al llarg dels cinc dies del Zoom es podran veure els habituals i exitosos curtmetratges, així com les seccions Zoom Docs, amb documentals realitzats per a la televisió; la secció Zoom Especial; Zoom Didàctic, per a les escoles de la comarca de l’Anoia; i la secció de curtmetratges i websèries Zoom Jove, programada pels igualadins Joan Fitó i Marta Berenguer.
A més, un any més tindran lloc les classes professionals destinades als joves, dins de la secció Zoom Class. També gaudirem de les Converses, amb grans representants del sector audiovisual actual.

cartell-zoomigda-2015-

EL ZOOM TORNA A BARCELONA AMB EL II SHOWCASE DE PILOTS DE FICCIÓ
I per segon any consecutiu el Festival Zoom es trasllada a Barcelona per continuar apostant per les websèries i el talent més jove al Showcase de Pilots de Ficció, organitzat conjuntament amb la revista online Serielizados.com. Serà una tarda de projeccions d’una selecció dels projectes més interessants de la ficció televisiva emergent.

Una de les novetats de l’edició d’enguany del Festival Zoom és la creació del nou “Premi a la Millor Interpretació”, que s’entregarà durant la Gala de Cloenda.
A més, el Jurat, composat per destacats professionals de diversos àmbits (directors, productors, guionistes, actors…) atorgaran un any més els Premis d’Honor, Premi Auguri Sita Murt, Premi a la Millor Sèrie Espanyola, Millor Pel·lícula, Millor Director,Millor Guió, Millor Curtmetratge, Millor Websèrie, Millor Pilot de Ficció del Showcase i Premi D.O. Catalunya.
El Jurat Jove del Zoom, composat per estudiants de diversos instituts d’Igualada i presidit per un professional del món audiovisual, atorgarà el Premi del Jurat Jove.
Les principals activitats de la programació d’enguany tindran lloc al Teatre Municipal l’Ateneu, on es duran a terme els actes d’inauguració i decloenda, així com les projeccions de la secció oficial.
El cartell d’aquesta nova edició, creació del jove dissenyador igualadí Nil Morist, ha estat inspirat en les il·lustracions de cartells de Saul Bass, dels anys 60.La silueta del fons simbolitza la pantalla com a ésser viu amb qual interactuem i les notes de color són la ficció, les emocions i els sentiments que ens evoca.

EL FESTIVAL ZOOM
El Festival Zoom és pioner per ser el primer certamen en apostar per la ficció televisiva a la gran pantalla. Creat el 2003, es va originar tenint les tvmovies com a columna vertebral de la programació i, durant la seva trajectòria, ha anat incorporant seccions que inclouen altres formats televisius i altres plataformes audiovisuals.
Aquest festival és l’únic a l’estat espanyol dedicat a reconèixer el cinema per a televisió. I ara, les sèries televisives són un format en auge i desperten un gran interès entre els professionals de l’audiovisual i el públic.
El Festival Zoom s’organitza des de l’Ateneu Igualadí i compta amb el suport de l’Ajuntament d‘Igualada, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la implicació de Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola i Atresmedia.

 

Back To Top
×Close search
Search