skip to Main Content
La 16a Edició Del Festival Zoom D’Igualada Estrena Nova Web I Amplia Els Premis A Formats Televisius

La 16a edició del Festival Zoom d’Igualada estrena nova web i amplia els premis a formats televisius

Del 20 al 25 de novembre de 2018 tindrà lloc la 16a edició del Zoom, el Festival Internacional de Ficció Televisiva i Formats d’Igualada, que aquest any arriba amb novetats importants. I és que el certamen amplia horitzons i inclourà enguany, dins del seu palmarès, nous formats de televisió, més enllà de la ficció. Així, programes d’entreteniment o informatius tindran també el seu espai i seran premiats. L’ampliació de formats és una aposta de futur amb l’objectiu que el Zoom doni visibilitat i reconeixement a tots els continguts televisius de qualitat.

Una altra de les novetats importants d’aquesta 16a edició és la renovació de la pàgina web, a càrrec de l’empresa igualadina Instint. La nova cara visible del festival a Internet té un disseny minimalista i més visual, amb un grafisme senzill però acurat, que potencia el contrast dels colors i facilita la navegació i la recerca d’informació al públic. En aquest sentit, els continguts guanyen protagonisme i es fan més accessibles, i també es facilita la venda d’entrades online. La nova web, zoomfestival.org, inclou un històric dels 15 anys del Zoom amb imatges i vídeos ‘Re-zooms’.

El cartell de la 16a edició, creat pel dissenyador igualadí Nil Morist, segueix la línia gràfica de la nova web, amb una imatge que vol «construir ponts entre l’espectador i el contingut a través de la mirada», en paraules del mateix Morist. La imatge és, doncs, una al·legoria a la capacitat del Zoom de crear aquests lligams, aquesta relació d’anada i tornada entre la televisió i el públic. «La pantalla és com una finestra, un mirall que ens interpel·la, una superfície que ens acompanya, ens transporta i ens absorbeix», explica l’igualadí.

Pel que fa als premis, enguany s’ha creat un nou jurat que vol fer valer la mirada de persones amb un ric bagatge. Es tracta del Jurat Vell, que estarà integrat per tres professionals del sector audiovisual amb molta experiència, que malgrat haver-se retirat estrictament del món laboral, mantenen interès per les novetats en aquest àmbit. El Jurat Vell valorarà els films de la secció oficial i concedirà el premi a la Millor Pel·lícula.

El festival Zoom, nascut a Igualada l’any 2003, va ser el primer festival de l’estat espanyol que va apostar pel cinema per a la petita pantalla. Organitzat per l’Ateneu Igualadí, compta amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada, la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, entre d’altres.

 

Back To Top
×Close search
Search